Kennel Teamies

Jag som äger och driver kenneln heter Debbie Hansson. Jag bor i Tyresö, Stockholm och har idag tre hundar – Nessie, en schäfer/BC, Happie och Yatzie, tollare. Jag har alltid vuxit upp med hund i familjen och alla andra möjliga smådjur. Min första egna hund köpte jag när jag flyttade hemifrån, och det var Nessie 2011. Därefter kom Happie, min första tollare från Agrosofens Kennel 2015. Yatzie kommer från min förstfödda kull, Vänskapskullen 2020. Djur och hundar har alltid varit ett brinnande intresse då jag är en före detta hästtjej samt läste Djursjukvård inriktning smådjur på gymnasiet. Idag jobbar jag som Fastighetsmäklare i Tyresö kommun.

Kenneln blev godkänd av SKK & FCI under 2020. Målet med min avel är självklart att hälsa och mentalitet ska premieras. Det jag även strävar efter med min uppfödning är att det ska vara sociala små liv som växer upp till hudar med arbetsglädje som ska vara tollartypisk till sättet men även i utseendet. Namnet Teamies innebär för mig att oavsett vilken typ av träning/tävling du utövar med din tollare ska det vara vänligt och ni gör det som ett team – det ska aldrig sluta vara roligt för dig och din tollare.

Med Nessie och Happie har jag tränat och tävlat det mesta, alltifrån viltspår, agility, lydnad, jakt, rallylydnad m.m. Charmen med tjejerna är att dom är allround och det var min tanke när jag köpte Happie, jag vill ha en allround-hund att träna och tävla med. Tollaren är och kommer alltid i första hand vara en jakthund, men tollarna är oerhört tacksamma på det sättet, dom är väldigt duktiga i andra hundsporter.